Kymppi hernerouheen käyttövinkit
21.12.2021Kymppi hernerouhe on monikäyttöinen suomalainen kasvisproteiinin lähde.
Jauhelihan korvaaminen Kymppi hernerouheella
Jauhelihan voi helposti korvata kokonaan tai osittain hernerouheella monissa eri ruoissa. Hernerouhe sopii erinomaisesti muun muassa keittoihin, kastikkeisiin, murekkeisiin, pyöryköihin, salaatteihin ja pääruoan lisäkkeeksi. Arkiruokien lihan kulutusta on helppo vähentää hernerouheen avulla, joka tuo ruokavalioon lisäksi hyvää kasviproteiinia.
Hernerouhe tulee huuhtoa kylmässä vedessä ennen kypsennystä ja poistaa joukosta mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min ennen ruokaan lisäämistä. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana.
Kymppi hernerouhe lisäproteiinina
Hernerouhe toimii hyvänä lisäproteiinina muuten vähän proteiinia sisältäviin aterioihin. Lisää herneproteiinia esimerkiksi kasvissosekeittoihin tai muihin vähän proteiinia sisältäviin kasvisruokiin. Kokeile hernerouhetta leipätaikinaan tai esimerkiksi vohvelitaikinan joukkoon!
Hernerouhe tulee huuhtoa kylmässä vedessä ennen kypsennystä ja poistaa joukosta mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min ennen ruokaan lisäämistä. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana.
Kymppi hernerouhe ruokaisissa salaateissa
Hernerouhe on erinomainen lisäproteiini ja tuo lisäravinnetta erilaisiin ruokaisiin salaatteihin. Lisää herneproteiinia pastapohjaisiin salaatteihin ja korvaa osa kvinoasta tai riisistä hernerouheella niin salaateissa kuin lämpimissä lisäkkeissäkin.
Hernerouhe tulee huuhtoa kylmässä vedessä ennen kypsennystä ja poistaa joukosta mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min ennen ruokaan lisäämistä. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana. Mausta keitetty hernerouhe esimerkiksi erilaisilla yrttiöljyillä tai vinegreteillä heti keittämisen ja valuttamisen jälkeen, jolloin rouhe jäähtyessään imee hyvin makua mausteista.