Makaronista mämmiin – Kymppi-Maukkaat kasvoi suomalaisen ruokakulttuurin vaalijaksi
Kymppi-Maukkaat Oy toimii Akaan Toijalassa, samalla paikalla mihin VKT Oy (Vähittäiskaupanteollisuus Oy) on yrityksen perustanut vuonna 1960.
”Yhtiön tarkoituksena on rakentaa alueelle elintarvike- ja pakkausalan teollisuutta” (Aamulehti 15.8.1960).
Ensi vaiheessa rakennettiin keksi- ja makaronitehdas Toijalan silloisen raviradan paikalle. Vuosien saatossa tehtaassa on tehty satokausisäilöntää ja valmistettu mm. ketsuppia, sinappia, näkkileipää ja jäätelövohveleita. Kymppi-Mämmin valmistus tässä tehtaassa alkoi jo 1966. Vuonna 1988 Raisio yhtymälle kuuluva Foodie Oy osti yrityksen VKT Oy:lta. Foodie Oy:n omistuksessa yritys ehti toimia vain 11 vuotta, kunnes Laihian Mallas Oy osti yrityksen ja nimesi sen Kymppi-Maukkaat Oy:ksi 1.9.1999.
Tänä päivänä Kymppi-Maukkaat Oy elää vahvasti suomalaisen ruokavuoden rytmissä. Vaalimme suomalaista ruokakulttuuria tuoden mukaan moderneja tuulahduksia tuotevariaatioiden ja resepti-ideoiden kautta.
Mämmin lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluvat laatikkoruoat ja juuressoseet, leivonnaispakasteet, säilykkeet, kastiketiivisteet sekä kuivien elintarvikkeiden pakkauspalvelu. Kymppi-Mämmi on Suomen suosituin ja tunnetuin mämmi. Tehtaassamme valmistetaan oman Kymppi-brändin lisäksi private label -tuotteita sekä vähittäiskauppaan että HoReCa-sektorille. Teollisuuden alihankinta on osa tuotantoamme. Kymppi-Maukkaat Oy kuuluu perheomisteiseen Laihian Mallas -konserniin.
Tutustu konsernin muihin yrityksiin ›