Peltilihapiirakka rahkavoitaikinasta
Peltilihapiirakka rahkavoitaikinasta on herkullinen arjen klassikko, jossa rapea Kymppi Rahkavoitaikina kätkee sisäänsä maukkaan jauheliha-riisitäytteen. Tämä helposti pellillä valmistuva piirakka sopii mainiosti lounaaksi, iltapalaksi tai vaikkapa evääksi. Täyttävä, mehevä ja maistuva koko perheen suosikki – myös juhlapöytään.
1 pkt (400 g)
Kymppi Rahkavoitaikina
Täyte:
400 g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
paprikamaustetta
½ tl
kuivattua timjamia
2
kananmunaa
1 dl
puuroriisiä
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutioita
- Sulata taikinaa noin tunti huoneenlämmössä.
- Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Keitä kananmunat kypsiksi.
- Pilko ja paista sipulit öljyssä, lisää jauheliha ja mausteet.
- Sekoita keskenään pilkotut kananmunat, kypsä riisi ja jauhelihaseos.
- Kaulitse rahkavoitaikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja levitä täyte toiselle puolelle.
- Käännä toinen taikinan puolikas kanneksi ja nipistele reunat kiinni.
- Paista 200°C uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Reseptiyhteistyö:@kakkujenkertomaa
