Omenapiirakka rahkavoitaikinasta

Tämä kardemummalla ja kanelilla maustettu omenapiirakka valmistuu helposti Kymppi Rahkavoitaikinasta. Mehevä täyte ja siivutetuista omenista koottu pinta tekevät piirakasta sekä maukkaan että näyttävän tarjottavan. Piirakka sopii täydellisesti kahvipöytään tai jälkiruoaksi ympäri vuoden.

Omenapiirakka rahkavoitaikinasta
8
1 h
1 pkt
Kymppi Rahkavoitaikina 400 g
2 dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
½ tl
kardemummaa
½ tl
kanelia
½ dl
sokeria
2
isoa omenaa
pinnalle ripaus kanelia ja sokeria

Sulata ja kauli rahkavoitaikina levyksi ja laita n. 15 x 30 cm kokoiseen piirakkavuokaan.

Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, kardemumma, kaneli ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Siivuta omenat ja lado täytteen päälle. Ripottele omenoiden pinnalle hieman kanelia ja sokeria.

Paista omenapiirakkaa 200 °C uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Kokeile myös näitä