Keliakialiitto järjestää vuosittain Vuoden gluteeniton tuote kilpailun. Kilpailuun ehdotuksia voivat antaa sekä yritykset että kuluttajat. Vuoden 2024 kilpailussa Kymppi Gluteeniton mämmi 100 g sai kunniamaininnan.
Tiedotteessaan Keliakialiitto perustelee valintaa sillä, että Gluteeniton mämmi on kaivattu ja mieleinen perinneruoka. Heimolehto Keliakialiitosta toteaa lisäksi, että kotimaisen raaka-aineen käyttöaste on korkea.
Kuluttajilta tuote on saanut kiitosta erityisesti mausta ja rakenteesta. Tuote on lunastanut odotukset mämminmakuisesta gluteenittomasta mämmistä. Monet kuluttajat ovat päässeet palaamaan makumuistoihin vuosien tauon jälkeen. Tuote avaa keliaakikoille uuden mahdollisuuden nauttia pääsiäisen ruokakulttuurista ja ruokaperinteistä.
Lisäksi kiitosta saa tuotteessa käytetyt kotimaiset raaka-aineet ja Hyvää Suomesta -merkki. Kymppi Gluteeniton mämmi valmistetaan perinteisesti imellyttämällä gluteenittomasta kaurasta, perunasta ja gluteenittomasta ohramallasuutteesta. Tuote valmistetaan Akaan Toijalassa Kymppi-Maukkaiden tehtaalla, missä perinteistä Kymppi Mämmiä on valmistettu jo vuodesta 1966.
Tuote on pakattu annospikariin ja pakkaukseen on jätetty maito-/kermavara. Sulatuksen jälkeen sellaisenaan syötävä kuitupitoinen tuote. Kymppi Gluteeniton mämmi on muutakin kuin makea pääsiäisen jälkiruoka, se on vegaaninen ja kuitupitoinen aamiainen tai välipala. Tuote sopii hyvin nautittavaksi esimerkiksi marjojen tai rahkan kanssa.