Savulohipiirakka rahkavoitaikinasta
Savulohipiirakka rahkavoitaikinasta on raikas ja näyttävä suolainen tarjottava, jossa yhdistyvät piparjuurimousse, pikkelöidyt kasvikset ja mehukas savulohi. Kymppi Rahkavoitaikina toimii rapeana ja helppona pohjana, ja täytteet kootaan jäähtyneen pohjan päälle. Täydellinen tarjottava juhliin, brunssille tai vaikka itsenäisyyspäivän kahvipöytään.

Sulata rahkavoitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse rahkavoitaikina ohueksi levyksi (noin 30 x 35 cm) ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista taikinaa 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan. Anna piirakkapohjan jäähtyä noin tunti ennen täyttämistä.
Valmista piparjuurimousse sekoittamalla kaikki ainesosat yleiskoneessa tai käsivatkaimella sekaisin, kunnes seos on kuohkeaa vaahtoa.
Sekoita pikkeliliemen ainekset sekaisin. Leikkaa kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Kaada puolet pikkeliliemestä kurkkujen päälle ja pyöritä kurkkuja liemessä. Kaada loput pikkeliliemestä punasipulisuikaleiden päälle.
Levitä piirakkapohjan päälle piparjuurimoussea. Lohko savulohesta paloja ja laita ne moussen päälle. Valuta pikkelöidyt kurkut sekä punasipulit ja ripottele piirakan päälle. Koristele savulohipiirakka lopuksi tillillä.