Vohvelinachot suolaisella ja makealla salsalla

Nämä kekseliäät vohvelinachot valmistetaan helposti Kymppi Rahkavoitaikinasta ja tarjoillaan kahdella herkullisella tavalla – makean hedelmäsalsan ja kermavaahdon tai suolaisen tomaattisalsan ja fetavaahdon kera. Täydellinen tarjoilu brunssille, illanistujaisiin tai vaikka jälkiruoaksi. Rahkavoitaikinan ansiosta voit valmistaa rapeat ja maukkaat nachot ilman vohvelirautaakin, ympäri vuoden!

Vohvelinachot suolaisella ja makealla salsalla
Vohvelit
1 pkt (400 g)
Kymppi Rahkavoitaikinaa (2 pkt, mikäli teet molemmat salsat)
Hedelmäsalsa kermavaahdolla
½
mango
1
kiivi
1
(veri)appelsiini
mansikoita
½
limen mehu
1/4
ruukkua minttua
2 rkl
sokeria
2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
Tomaattisalsa fetavaahdolla
1 pkt (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
valkosipulinkynsi
1/4
nippu basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
200 g
fetajuustoa
1 dl
maustamatonta tuorejuustoa

Ota rahkavoitaikina sulamaan.

Valmista hedelmäsalsa pilkkomalla mango, kiivi, (veri)appelsiini ja mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja lisää hedelmien joukkoon. Purista joukkoon limemehu ja mausta sokerilla. Sekoittele ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista tomaattisalsa pilkkomalla tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja basilika ja lisää ne tomaattien joukkoon. Lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Murenna fetajuusto kulhoon ja lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella. Siirrä jääkaappiin odottelemaan.

Seuraavaksi vohveleiden kimppuun. Jaa sulanut rahkavoitaikina kymmeneen osaan. Kaulitse jokainen palanen ohueksi lätyksi. Kuumenna vohvelirauta ja siirrä taikinapalat paistumaan. Paista yksi minuutti lähes täydellä teholla ja siirrä lautaselle odottamaan. Paistamisen jälkeen leikkaa saksilla vohvelit nachon muotoisiksi palasiksi.

Tarjoile vohvelinachot hedelmäsalsan ja tomaattisalsan kanssa.

Vinkki: Voit paistaa rahkavoitaikinan kypsäksi myös pannulla, mikäli sinulla ei ole vohvelirautaa. Et tarvitse paistamisessa rasvaa.

 

Reseptiyhteistyö: @kakkujenkertomaa

Kokeile myös näitä