Makeat marjakupit rahkavoitaikinasta

Makeat marjakupit valmistuvat helposti Kymppi Rahkavoitaikinasta ja täytetään vaniljakreemillä sekä marjoilla – joko tuoreilla tai pakasteesta. Nämä näyttävät leivonnaiset sopivat tarjottavaksi juhliin, brunssille tai kahvipöytään ympäri vuoden.

Makeat marjakupit rahkavoitaikinasta
Pohja
1 pkt (400 g)
Kymppi Rahkavoitaikinaa
Täyte
1 pss (100 g)
vaniljakreemijauhetta (tai valmista vaniljakreemiä)
4 dl
maitoa
2 dl
marjoja (pakaste tai tuore)
Pikeeri
1
valkuainen
1-2 dl
tomusokeria

Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse taikina ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja jaa veitsellä 12 osaan. Painele taikina muffinipellin koloihin – peltiä ei tarvitse voidella, vaan kupit irtoavat hyvin vuoasta paiston jälkeen.

Valmista vaniljakreemi ohjeiden mukaisesti tai käytä valmista vaniljakreemiä. Annostele täyte koloihin ja lisää päälle tuoreet tai jäiset marjat. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Valmista pikeeri vatkaamalla valkuainen vaahdoksi ja lisäämällä joukkoon pikkuhiljaa tomusokeria. Vaahdota n. neljä minuuttia ja siirrä pursotinpussiin.

Paistamisen jälkeen anna kuppien jäähtyä hyvin, irrota ne vuoasta ja koristele pikeerillä pursottamalla.

Vinkki! Voit käyttää mitä tahansa marjoja kuppien täytteenä. Voit tehdä kupit myös muffinivuokiin tai leikata ne neliön muotoisiksi levyiksi ja täyttää ne ”viinerimäisesti” kreemillä ja marjoilla.

Reseptiyhteistyö: @kakkujenkertomaa

Kokeile myös näitä