Ohrapiirakat

Piirakoiden teko helpottuu huomattavasti valmiin saaristotaikinan avulla. Saaristotaikinasta valmistetut ohrapiirakat täytetään mehevällä ohrapuurolla. Ohueksi kaulittu taikina ja voisula paiston jälkeen takaavat rapean lopputuloksen.

Ohrapiirakat
12
2 h
1 pkt
Kymppi Piirakkataikina Saaristo 400g
Täyte
1 dl
esikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 dl
vettä
2 dl
maitoa
1 - 1½ dl
kermaa
20 g
voita
n. 1 tl
suolaa
1 oksa
Vihreäkeiju persiljaa
20 g
sulatettua voita voiteluun

Keitä puuro lisäämällä ohrasuurimot kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon voi ja suola. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja ota taikinasta suurehkoja pyöreitä paloja muotilla (halkaisija 12 x15 cm). Lisää pyöreisiin paloihin keskelle runsas ruokalusikallinen ohrapuuroa ja rypytä piirakan muotoon. Paista ohrapiirakat uunin keskitasolla 250 asteessa (kiertoilmauunissa 225 asteessa) noin 5 minuuttia. Voitele kuumat ohrapiirakat sulatetulla voilla. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.

Kokeile myös näitä