Skagenvoileipäkakku rahkavoitaikinasta

Skagenvoileipäkakku rahkavoitaikinasta on raikas ja näyttävä suolainen tarjottava, joka yhdistää klassisen skagenin maut rapeaan rahkavoitaikinapohjaan. Kymppi Rahkavoitaikina tekee pohjan valmistuksesta vaivatonta, ja täytteenä maistuvat katkaravut, tilli ja yrttituorejuusto. Täydellinen kakku juhlapöytään, brunssille tai vaikka kesäjuhliin.

Skagenvoileipäkakku rahkavoitaikinasta
Pohja
1 pkt (400 g)
Kymppi Rahkavoitaikina
Täyte
350 g
pieniä katkarapuja (jätä hieman koristelua varten)
200 g
ranskankermaa
200 g
yrttimaustettua tuorejuustoa
½
punasipuli
reilusti tilliä
½
sitruunan mehu
mustapippuria
Koristelu
katkarapuja, ohuiksi pilkottuja retiisejä, punasipuliviipaleita, tilliä, kurkkusiivuja, sitruunasiivuja

Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse ohueksi levyksi leivinpaperin päällä – levy menee paistuessaan hieman kasaan, joten levy saa olla reilun kokoinen. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Leikkaa kahdeksi yhtä suureksi palaksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte. Lisää kulhoon ranskankerma, tuorejuusto, hienoksi pilkottu punasipuli ja tilli sekä katkaravut. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa.

Laita toinen rahkavoitaikinalevyistä tarjoilulautaselle. Lusikoi puolet täytteestä palan päälle ja aseta toinen levy täytteen päälle. Levitä loput täytteestä taikinalevyn päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Reseptiyhteistyö: @kakkujenkertomaa

Kokeile myös näitä