Helpot puput rahkavoitaikinasta

Nämä helpot pääsiäispuput valmistuvat kahdesta raaka-aineesta – Kymppi Rahkavoitaikinasta ja paistonkestävästä marmeladista. Sulata, täytä, rullaa ja paista – ja pääsiäisen suloisin leivonnainen on valmis! Rahkavoitaikina löytyy pakastealtaasta, ja pupuleivonnaiset ilahduttavat erityisesti lapsia. Täydellinen resepti pääsiäisen leivontaan koko perheen kanssa.

 
Helpot puput rahkavoitaikinasta
10
1 pkt (400 g)
Kymppi Rahkavoitaikina
230 g
paistonkestävää marmeladia (esim. appelsiini)

Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti.

Erota taikinasta 2/3 ja kaulitse se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle 2/3 marmeladista ohueksi kerrokseksi. Kieritä taikina rullaksi, nipistä saumakohta tiukasti ja leikkaa kymmeneen osaan. Aseta leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Kaulitse sitten 1/3 taikinaa suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä päälle loppu marmeladi ja jaa kahteenkymmeneen kapeaan suikaleeseen. Taita suikale siten, että marmeladi jää sisälle ja nipistä yhteen alareunasta. Kiinnitä pupun ”päähän” korvat.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Paistamisen jälkeen anna pupujen jäähtyä hyvin ja koristele ne halutessasi.

Vinkki: Voit koristella puput pursottamalla niille silmät, nenän ja viikset joko värjätyllä pikeerillä tai sulatetulla suklaalla. Voit myös muotoilla niille sokerimassasta silmät, nenän ja viikset tai käyttää valmiita syötäviä koristesilmiä, suklaarakeita, rusinoita tms.

Reseptiyhteistyö: @kakkujenkertomaa 

Kokeile myös näitä