Haku

Haku

Hakutulokset hakusanalla ""

Suomalainen herne – vastuullinen valinta

Herkullinen ja kotimainen kasvisproteiinin lähde – ja muita syitä syödä suomalaista hernettä Herne on suorastaan ikoninen suomalainen raaka-aine: suosikkiarkiruokamme hernekeiton pääraaka-aine, torikojujen myydyimpiä vihanneksia ja suomalaisittain erinomainen viljelykasvi. Mutta tiesitkö, että kotimainen kuivattu herne vetää vertoja kuivattujen linssien proteiinipitoisuudelle? Tai, että tölkkihernekeitosta saa erinomaiset falafelit? Tehdas- ja markkinointipäällikkö Anna Mollberg kertoo, miksi hänestä kotimainen herne on mitä mainioin raaka-aine. Hernekeitosta hernecurryyn Kymppi-Maukkaat on osa perinteikästä Laihian Mallas -konsernia – jo 1910 perustettua, edelleen perheomisteista yritystä. Kymppi-Maukkaiden koko tuotevalikoiman ytimessä on suomalaisuus ja kotimainen ruokaperinne – perinteisesti imellytetty Kymppi Mämmi on Suomen suosituinta mämmiä ja tehtaalla on valmistettu hernekeittoja yli 50 vuoden ajan. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös joululaatikot, leivonnaispakasteet ja kuivatut herneet. ”Valmistamme suomalaisia perinneruokia, jotka oltaisiin ehkä jo unohdettu, ellei elintarviketeollisuus niitä valmistaisi. Tämä on kyllä ylpeydenaiheemme!”, kertoo Mollberg. Mollberg edustaa perheyrityksen kuudetta sukupolvea – hänen isänsä Lasse Koski on sekä emoyhtiön Laihian Maltaan että tytäryhtiön Kymppi-Maukkaan toimitusjohtaja. Annan lapsuuden ruokapöydässä oli usein herneitä, ja sama perinne jatkuu myös hänen omankin perheensä ruokalistalla. ”Herneruoat ovat olleet aina hyviä, suomalaisia perusarkiruokia. Etenkin hernekeitto on hyvä hätävararuoka. Lisäksi se on mainio kasvisproteiinin lähde – herne usein unohdetaan uusien kasvisproteiinien rinnalta. Hernettä ei myöskään tarvitse kuljettaa tiloilta ja tehtailta pitkää matkaa suomalaisten ruokapöytiin”, Anna […]
Avaa sivu

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit