Puolukkagalette kinuskikastikkeella
Helppo puolukkagalette syntyy Kympin rahkavoitaikinasta ja valmistuu ilman monimutkaisia vaiheita. Rahka tekee taikinasta mehevän ja rakenteeltaan kestävän, joten lopputulos on aina onnistunut. Kun kirpeät puolukat ja makea kinuskikastike yhdistyvät rapeaan taikinaan, syntyy näyttävä herkku, joka sopii niin arjen kahvipöytään kuin juhlahetkiin.

12
1h
1 pkt
Kymppi Rahkavoitaikinaa
Täyte:
1 prk (200g)
ranskankermaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2-1 rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 1 rkl, tuoreisiin 1/2 rkl
4 dl
puolukoita (pakaste tai tuore)
Koristeluun:
valmista kinuskikastiketta
Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse taikina ohuemmaksi pyöreän muotoiseksi levyksi.
Valmista täyte sekoittamalla yhteen ranskankerma ja sokerit. Levitä täyte taikinan päälle siten, että taikinan reunoista jää noin 3 cm paljaaksi. Pyörittele marjat perunajauhoissa ja ripottele täytteen päälle. Käännä reunat puolukoiden päälle ja ”nipistele” kiinni. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat.
Paistamisen jälkeen anna piirakan jäähtyä hieman. Viimeistele tomusokerilla ja kinuskikastikkeella.
Vinkki! Voit käyttää käytännössä mitä tahansa marjoja galeten täytteenä. Marjat voivat olla tuoreita tai pakastettuja