Crispy pea -salaatti hernerouheesta
Kotimaisesta Kymppi Hernerouheesta valmistettu crispy pea -salaatti on rapea, raikas ja täynnä makua. Paahdettu hernerouhe tuo salaattiin proteiinia ja suutuntumaa, ja se sopii erinomaisesti kasvisruokailijan arkeen. Tämä herkullinen resepti yhdistää avokadon, mangon ja mausteisen majoneesikastikkeen – täydellinen vaihtoehto kevyeksi ateriaksi tai lisukkeeksi.

2 dl
Kymppi Hernerouhetta
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
rapeaa valkosipuli chili-seesamiöljyseosta
½
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
½
mango
2
avokadoa
½
kurkku
kevätsipulia
korianteria (halutessasi)
Kastike:
1 dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
soijaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
2 rkl
limemehua
2 rkl
(ruoko)sokeria
Huuhdo hernerouhe vedellä ja keitä kypsäksi ohjeen mukaisesti. Kaada kypsä hernerouhe leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää oliiviöljy ja valkosipulichiliseos, sekoita huolellisesti hernerouheen joukkoon. Paahda 200° uunissa n. 25-30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hernerouhe muuttuu rapeaksi ja saa kauniin ruskean pintavärin. Anna jäähtyä.
Valmista kastike sekoittamalla yhteen majoneesi, soija, makea chilikastike, limemehu, sokeri ja hienonnettu valkosipuli. Anna maustua jääkaapissa. Pilko salaatti, mango, avokadot, kurkku, kevätsipuli ja korianteri salaattipohjaa varten. Lisää joukkoon majoneesi ja jäähtynyt hernerouhe. Sekoita hyvin ja koristele halutessasi korianterilla ja kevätsipulilla.
Reseptiyhteistyö @kakkujenkertomaa