Myskikurpitsaleipä

Mehevä myskikurpitsaleipä on helppo leipoa ja onnistuu aina – taikinan tekee vaivattomaksi Kympin pakastettu myskikurpitsasose, joka tuo leipään luonnollista makeutta ja kauniin värin. Ohjeella syntyy kaksi herkullista leipää, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Täyden kympin maku syntyy yksinkertaisista aineksista ja varmasta lopputuloksesta.

Myskikurpitsaleipä
2
1 h 30 min
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
430 g
Kymppi Myskikurpitsasosetta (sulatettuna)
1 rkl
suolaa
n. 1 kg
vehnäjauhoja
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
  2. Lisää sulatettu, kädenlämpöinen myskikurpitsasose ja suola.
  3. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Taikinan on tarkoitus jäädä hieman löysäksi.
  4. Annan taikinan kohota n. 30 minuuttia ja jaa sen jälkeen voideltuihin leipävuokiin (hyvä vuokakoko on 1,7 l).
  5. Laita taikinaa vuokiin puolilleen (kohoamisvara). Anna kohota vielä n. 30 minuuttia
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 min.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit