Maukas paahtoleipä
Tämä kaurainen ja proteiinipitoinen paahtoleipä saa lisämakua ja rakennetta suomalaisesta Kymppi Hernerouheesta. Leivän taikina on helppo valmistaa, ja lopputuloksena on mehevä kotitekoinen paahtoleipä, joka sopii niin aamupalalle kuin eväsleiväksi. Rouheinen leipä tuo arkileivontaan täyden kympin maun ja ravinteikkuuden.

2
yli 60 min
6 dl
vettä
1 pss
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
4 dl
kaurahiutaleita
9 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
siirappia
1 dl
hernerouhetta (kuivana, keitettynä mitattuna n. 2dl)
Keitä hernerouhe pussin ohjeen mukaan.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Lisää veden sekaan kuivahiiva ja suola.
Lisää kaurahiutaleet ja puolet vehnäjauhoista >> mikäli omistat yleiskoneen siirrä tässä vaiheessa
kulho yleiskoneeseen.
Lisää loput vehnäjauhot dl kerrallaan ja lopuksi lisää siirappi sekä hernerouhe.
Taikina on valmis, kun se alkaa irrota kulhon reunoilta, taikina saa kuitenkin olla melko löysää.
Vuoraa kaksi leipävuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina kahteen vuokaan, ripottele päälle
kaurahiutaleita. Anna kohota liinan alla 40min.
Paista 200 asteessa 35min uunin keskitasolla.