Valmislaatikoiden monet maut
18.11.2021Jos valmislaatikko tuntuu teolliselta ja alumiinivuoka arkiselta ota nämä vinkit käyttöön.
- Kypsän laatikon voi siirtää omaan paistovuokaan. Tyhjennä sulanut laatikko kulhoon, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
- Voit kuorruttaa laatikon tai kuvioida pinnan perinteisesti lusikalla ja ripotella pintaan korppujauhoja, pähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä
- Jos haluat vahvempia ja syvempiä makuja, niin sekoita sulaneen massan joukkoon juustoa (sinihome tai vuohenjuusto), mausteita (chili, appelsiini, inkivääri) tai tuoreita yrttejä.
Kuoripakkauksessa myytävät joululaatikot ovat paistamista vaille valmiita. Niissä on vähemmän pakkausmateriaalia ja ne ovat täydellisiä kotikeittiön puolivalmisteita.
- Purista sulanut massa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi massa annosvuokiin ja paista uunissa kypsäksi, vähennä paistoaikaa.
- Yhdestä kuoripakkauksesta saa noin 700 g kypsää laatikkoa. Koko suvun joulupöytään voi valmistaa yhden ison vuoan tai pari pienempää – kermalla ja ilman.
- Raakamassoista tehdyt laatikot voi paistaa matalassa lämmössä hauduttaen.
- Massat sopivat kasvisterriineihin ja piiraiden täytteeksi.