Helposti kuitua ruokavalioon suomalaisella pellavarouheella
20.01.2023Pellavarouhe on monikäyttöinen tuote, jota voi käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa tai lisätä sellaisenaan esim. tuorepuuroon. Leivonnassa kuitupitoiset moniviljasämpylät syntyvät lisäämällä taikinaan pellavarouhetta. Pellavarouheessa pyöritellyt kasvispyörykät paistuvat ihanan rapeiksi öljyssä pannulla.
Kymppi Pellavarouhe on kasviperäinen suomalainen omega3 -lähde. Pellavarouhe on kylmäpuristetun pellavaöljyn sivutuote. Pellavarouheeseen jää vielä puristuksen jälkeenkin noin viidennes terveellistä pellavaöljyä eli pellavarouhe sisältää pellavaöljyn tavoin välttämättömiä rasvahappoja, linoli (omega-6) – ja alfalinoleeni (omega-3) rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei itse valmista. Pellavarouhe sisältää runsaasti ravintokuitua, josta noin kaksi kolmasosaa on liukenematonta ja yksi kolmasosa liukoista kuitua juuri oikeassa suhteessa.