Kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka on suolaisen piirakan klassikko, ja se valmistuu helposti Kymppi Saaristolaispiirakkataikinasta. Täytteessä maistuvat palvikinkku, paprika, juusto ja persilja – maukas yhdistelmä arkeen tai juhlapöytään. Kympin pakastetaikina tekee leivonnasta nopeaa, mutta lopputulos on taatusti täyden kympin makuinen.

1 pkt (400 g)
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina
200 g
palvikinkkua
1
suippopaprika
kourallinen
tuoretta persiljaa
2
kananmunaa
150 g
juustoraastettta
2 dl
ruokakermaa
0,25 tl
pippuria
- Voitele ø25-28 cm piirakkavuoka ja levitä sulanut taikina pohjalle ja reunoille
- Viipaloi/pilko kinkku ja paprika. Hienonna persilja. Lisää kaikki yhteen kulhoon
- Lisää kulhoon vielä juustoraaste, sekoita ja levitä pohjan päälle
- Yhdistä kulhossa kananmunat, ruokakerma ja pippuri. Levitä piirakan päälle
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min
- Huom. jos pinta alkaa tummua paiston loppuvaiheessa – laita päälle folio