Hernerouhepyörykät (vegaaniset)
Nämä vegaaniset hernerouhepyörykät valmistuvat helposti kotimaisesta Kymppi Hernerouheesta – herkullinen ja proteiinipitoinen vaihtoehto arjen kasvisruokailuun. Pyörykät maustetaan timjamilla ja valkosipulilla.

2½ dl
Kymppi Hernerouhetta + 5 dl vettä keittämiseen
1
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
öljyä paistamiseen
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
perunajauhoja
3/4 tl
suolaa
2 rkl
timjamia hienonnettuna
½ dl
kauraruokakermaa
Huuhtele hernerouhe siivilässä ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ylimääräinen vesi pois.
Kuullota sipuli pehmeäksi pannulla öljytilkassa. Lisää valkosipuli ja paista vielä 2 minuuttia.
Yhdistä kaikki pyöryköiden ainekset ja muotoile massa pyöryköiksi tai pieniksi pihveiksi.
Paista pannulla reilussa määrässä öljyä.
Tarjoile esimerkiksi Kymppi Peruna-palsternakkalaatikon kanssa.