Palsternakkavohvelit
Palsternakkavohvelit ovat maukas ja ravitseva vaihtoehto perinteisille vohveleille. Kymppi Palsternakkasose tuo taikinaan mehevyyttä ja kasvista, ja täytteeksi sopii esimerkiksi kylmäsavulohi ja ruohosipulituorejuusto. Nämä suolaiset vohvelit maistuvat niin brunssilla kuin arjen ruokapöydässä – ja sopivat myös perheen pienimmille vähäsuolaisina.

Vohvelitaikina:
430 g
Kymppi Palsternakkasosetta
4 dl
maitoa
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Täyte:
300 g
kylmäsavulohta
1/4
isoa punasipulia
1 prk (200 g)
ruohosipulituorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä ja ruohosipulia oman maun mukaan
Sekoita palsternakkasose, maito, kananmunat, jauhot ja suola kulhossa. Vatkaa hyvin. Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneenlämmössä.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa.
Kuumenna vohvelirauta, öljyä rauta, lisää kauhallinen taikinaa ja paista kypsäksi.
Vinkki: Nämä olivat myös 1-vuotiaan taaperon herkkua, joten vähennä suolan määrää ja nauti herkuista koko perheen kesken!