Sadonkorjuun kasvispiirakka *vegaaninen*

Sadonkorjuun kasvispiirakka valmistuu myös vegaanisena vaivattomasti valmiista saaristotaikinasta ja erilaisista kasviksista. Rapean saaristotaikinan ja mehevien täytteiden yhdistelmä on yksinkertaisen herkullinen.

Sadonkorjuun kasvispiirakka *vegaaninen*
8
1h
1 pkt
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina 400 g
TÄYTE
300 g
punajuurta
150 g
porkkanaa
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5 g
Vihreäkeiju yrttejä hienonnettuna
2 dl
kaura- tai soijakermaa
1 rkl
perunajauhoa
100 g
vegaanista juustoraastetta
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
pinjansiemeniä
Vihreäkeiju yrttejä koristeeksi

Sulata ja kauli piirakkataikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan. Kuori punajuuret ja porkkanat ja viipaloi noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja tuoreet yrtit. Asettele vuokaan viipaloidut punajuuret, porkkana ja hienonnetut sipulit. Sekoita kulhossa ranskankerman joukkoon perunajauho, vegaaninen juustoraaste, yrtit, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Koristele kasvispiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreilla yrteillä.

Kokeile myös näitä