Saaristopiirakat herkkusienirisotolla
Ruokaisien saaristopiirakoiden herkullisen täytteen salaisuus on herkkusienirisotto. Helpot annospiirakat ovat erinomaista tarjottavaa myös juhlapöytään.
12
1 h
1 pkt
Kymppi Piirakkataikina Saaristo 400g
Herkkusienirisotto
2 dl
risottoriisiä
½
sipuli hienonnettuna
2 rkl
öljyä
5 kpl
Champ herkkusieniä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
valkoviiniä
6 dl
kasvislientä
1 dl
raastettua parmesaania
20 g
voita
1 tl
Vihreäkeiju lehtipersiljaa hienonnettuna
Kuullota risottoriisiä ja hienonnettua sipulia öljyssä kattilassa. Kuutioi herkkusienet ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kun neste on imeytynyt lisää parmesanraaste, voi ja hienonnettu lehtipersilja.
Sulata ja kauli taikina ohueksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta kiekkoja ja aseta voideltuihin annosvuokiin. Lisää ruokalusikallinen herkkusienirisottoa vuokiin ja koristele pinta taikinasuikaleilla. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.