Savulohipiirakka

Mehevä savulohipiirakka valmistuu nopeasti valmiin piirakkataikinan avulla. Kaikki täytteet levitetään piirakkataikinan päälle ja laitetaan uuniin paistumaan. Tarjoile savulohipiiras illanistujaisten suolapalana tai lauantaibrunssin ykkösherkkuna.

Savulohipiirakka
8
1 h
1 pkt
Kymppi piirakkataikinaa (400g)
Täyte
1 prk
kermaviiliä
3
kananmunaa
2 dl
hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
2 rkl
Vihreäkeijun tilliä
300 g
savulohta
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa

Sulata ja kauli piirakkataikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan. Sekoita kulhossa kermaviilin joukkoon kananmunat. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Lisää täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Kokeile myös näitä