Omenapiirakka rahkavoitaikinasta
Herkullinen kardemummalla maustettu omenapiirakka valmistuu helposti rahkavoitaikinasta. Kaunis pinta piirakalle syntyy täytteen päälle siivutetuista omenaviipaleista.

8
1 h
1 pkt
Kymppi Rahkavoitaikina 400 g
2 dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
½ tl
kardemummaa
½ tl
kanelia
½ dl
sokeria
2
isoa omenaa
pinnalle ripaus kanelia ja sokeria
Sulata ja kauli rahkavoitaikina levyksi ja laita n. 15 x 30 cm kokoiseen piirakkavuokaan.
Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, kardemumma, kaneli ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Siivuta omenat ja lado täytteen päälle. Ripottele omenoiden pinnalle hieman kanelia ja sokeria.
Paista omenapiirakkaa 200 °C uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.