Kanttarellipiirakka Saaristolaistaikinapohjalla
Herkullisen ja helposti valmistettavan kanttarellipiirakan reseptin on kehittänyt Saamarinkakut yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
400 g
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina
200 g
kanttarelli
1 kpl / 100 g
sipuli
1,5 dl
ruokakerma
2 dl
juustoraaste
1 kpl
kananmuna
0,5 tl
suola
ripaus
mustapippuri
ruokaöljy paistamiseen
tuore persilja koristeluun
- Sulata Kymppi Saaristolaispiirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
- Kauli sulatettu Saaristolaispiirakkataikina pyöreäksi hieman suuremmaksi kuin piirakkavuoka. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele reunat.
- Puhdista sienet ja paloittele ne pienemmäksi. Leikkaa sipuli paloiksi. Paista sipulit sekä kanttarellit öljyssä pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut.
- Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna, juustoraaste ja mausteet, lisää lopuksi kanttarelli-sipuliseos ja sekoita.
- Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Viimeistele jäähtynyt piirakka tuoreella persiljalla. Valmiin piirakan voit nauttia lämpöisenä tai kylmänä.