Savulohipiirakka
Herkullisen savulohipiirakan reseptin on kehittänyt Saamarinkakut yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
400 g
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina
200 g
maustamaton tuorejuusto
200 g
kermaviili
2 kpl
kananmuna
0,5 tl
suola
0,5 tl
mustapippuria
nippu
tilliä (n. 30 g)
2 tl
sitruunamehu
250-300 g
savulohi
- Sulata Kymppi Saaristolaispiirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele noin 24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
- Painele sulatettu Saaristolaispiirakkataikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
- Sekoita täytteen tuorejuusto, kermaviili sekä munat vatkaimilla. Lisää suola sekä mustapippuri ja leikkaa tillinippu joukkoon. Purista sitruunasta mehu ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Lisää lopuksi joukkoon savulohi ja kääntele täyte tasaiseksi.
- Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja koristele tuoreella tillillä. Voit nauttia piirakan lämpöisenä tai kylmänä.