Juustoinen kasvispiirakka
Maukkaan kasvispiirakan reseptin on kehittänyt Jenna Tapola yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
1 pkt (400 g)
Kymppi Saaristolaispiirakkataikinaa
½
punasipuli
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
5-10 kpl
kirsikkatomaatteja
½
suippopaprika
2
kananmunaa
150 g
juustoraastetta
200 g
kermaviiliä
0,25 tl
pippuria
0,5 tl
suolaa
• Voitele ø25-28cm piirakkavuoka ja levitä sulanut taikina pohjalle ja reunoille
• Viipaloi/pilko kirsikkatomaatit, paprika ja sipuli. Mikäli teet paksuja viipaleita niin paista niitä hetki pannulla.
• Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy ja levitä kuutioidut tomaatit pohjan päälle
• Levitä pohjan päälle sipuli, paprika ja kirsikkatomaatit
• Yhdistä kulhossa kananmunat, kermaviili, suola, pippuri ja juustoraaste. Levitä piirakan päälle
• Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min
Huom. jos pinta alkaa tummua paiston loppuvaiheessa – laita päälle folio