Kolmen raaka-aineen suklaa-puolukkakeksit
Näiden herkullisten vegaanisten keksien reseptin on kehittänyt Chocochili kaupallisessa yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
12
10
1 pkt / 400 g
Kymppi Murotaikinaa
80 g
vegaanista tummaa suklaata (kaakaopitoisuus alle 60 %)
½ dl
puolukoita
noin 12 keksiä
- Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin ennen leipomista.
- Kuumenna uuni 180°C.
- Rouhi suklaa esimerkiksi ison keittiöveitsen avulla. Vaivaa suklaarouhe sulaneen taikinan joukkoon.
- Taittele vielä lopuksi puolukat varovasti taikinan sekaan. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä 12 palaa. Muotoile keksit käsin uunipellille leivinpaperin päälle (huomioi, että taikina ei juuri leviä tai kohoa uunissa). Painele tarvittaessa keksien pinnalle vielä muutamia puolukoita.
- Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Paistoaika riippuu keksien paksuudesta, joten pidä keksejä silmällä! Keksit ovat mielestäni parhaimmillaan kun ne jäävät reilusti pehmeiksi, mutta tätä voit säädellä pidemmällä paistoajalla.
- Nosta keksit jäähtymään leivinpaperin päälle.
Huomioita reseptistä
- Jos käytät pakastepuolukoita, laita ne taikinaan jäisinä.
- Jos haluat, voit koristella keksit vielä lopuksi sulatetulla suklaalla.