Tofuskagenpiirakka
Tämän herkullisen vegaanisen piirakan reseptin on kehittänyt Chocochili kaupallisessa yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
10
1 pkt (400 g)
Kymppi Saaristolaispiirakkataikinaa
250 g
maustamatonta tofua
300 g
maustamatonta kauratuorejuustoa
½ dl
vegaanista majoneesia
1 dl
silputtua kevätsipulia
1 dl
silputtua tuoretta tilliä
85 g
merileväkaviaaria
1
sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl
sitruunan mehua
½ tl
suolaa
mustapippuri myllystä
Koristeluun
sitruunaviipaleita
merileväkaviaaria
tilliä
rucolan versoja
- Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen leipomista.
- Kuumenna uuni 200°C. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman irtopohjapiirakkavuokaa (noin 18 x 25 cm) suuremmaksi. Levitä taikina vuokaan ja siisti reunat. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
- Murentele tofu hyvin ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Tämä vaihe käy helpoiten käsin sekoittamalla! Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele piirakka juuri ennen tarjoilua.
Huomioita reseptistä
- Jos lähikaupastasi ei löydy merileväkaviaaria, voit korvata sen pikkupurkillisella pieniä kapriksia. Hienonna niitä hieman ennen sekoittamista täytteen joukkoon.
- Jos haluat etukäteisvalmistella piirakkaa vielä vähän lisää ennen juhlia, täytteen voi tehdä hyvin jo paria päivää etukäteen. Se itse asiassa vain paranee saadessaan maustua jääkaapissa vuorokauden tai kaksi.