Paistettu piparijuustokakku
Yhteistyö
Tämän herkullisen piparijuustokakku reseptin Kymppi Piparitaikinasta on kehittänyt @saamarinkakut
8
1,5h
POHJA
500 g
Kymppi piparitaikina
TÄYTE
600 g
maustamaton tuorejuusto
2 dl
sokeri
2 rkl
perunajauho
4 kpl
kananmuna
200 g
creme fraiche
1,5 tl
piparkakkumauste
1,5 tl
kaneli
KORISTEEKSI
2 dl
vispikerma
2 rkl
tomusokeri
valmiita pipareita
- Sulata Kymppi piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Painele sulanut piparkakkutaikina vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 cm korkeudelle, paina varsinkin reunakohdat ohueksi.
- Valmista täyte vatkaamalla ensin tuorejuusto pehmeäksi.
- Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja vatkaa tasaiseksi täytteeksi.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
- Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Kakun keskiosa saa hieman \”hyllyä\”. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla ja piparinmuruilla.