Kymppi Mämmi-toffeevanukas
Mämmi-toffeevanukkaan voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin jähmettymään.
4
20 min
6 dl
Kymppi mämmiä
3 kpl
liivatelehteä + kylmää vettä liotukseen
1 dl
kuohu-tai vispikermaa
200 g
mascarpone-juustoa
1 prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarpone-juusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota veden joukkoon kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Kun liivatelehdet ovat sulaneet kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Jaa toffeevaahto ja mämmi kerroksittain jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.