Kymppi Mämmi-marenkikakku
Pääsiäisen makea kahvipöydän marenkikakkuherkku. Marenkipohjat voi valmistaa etukäteen tai oikaista käyttämällä kaupan valmiita marenkilevyjä.
Marengin valmistus:
Erottele valkuaiset kananmunista puhtaaseen kuivaan kulhoon. Vaahdota ne kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerralla koko ajan voimakkaasti vatkaten ja vatkaa lopuksi joukkoon maissitärkkelys. Levitä marenkivaahdosta kaksi saman suuruista ympyrää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia, tai kunnes marenki on rapeaa. Jäähdytä.
Täytteen valmistus:
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä toisen jäähtyneen marenkilevyn päälle kerrosmämmiä ja sen päälle kermavaahtoa. Laita toinen marenkilevy päälle ja lusikoi sen päälle kerrosmämmiä. Päällisen voi koristella vielä kermavaahdolla. Laita kakku vettymään hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Pintaa voi koristella vaikka sitruunamelissan lehdillä.