Mämmipavlova
Klassikkoherkku pavlova toimii myös mämmin kanssa. Raikas limellä maustettu mascarpone-vaahto ja marjat antavat mämmille ihanaa makeutta ja marenki rapeaa rakennetta.
4
15 min + sulatus
4 kpl
Kymppi pikari Mämmi 100 g
1 dl
Valio kuohukerma laktoositon
50 g
laktoositonta mascarpone-juustoa
2 tl
tomusokeria
1/2
lime
2 kpl
passiohedelmää
tuoreita marjoja
marenkia
Sulata mämmipikarit huoneenlämmössä, jääkaapissa tai mikrossa ilman kantta sulatusteholla n. 4 min.
Sekoita kuohukerma, mascarpone-juusto ja tomusokeri keskenään kulhossa ja vatkaa seos käsivatkaimella löysäksi vaahdoksi. Mausta vaahto raastetulla limen kuorella ja mehulla. Pilko marjoja pienemmäksi, kaavi passionhedelmien sisus ulos kuoresta ja murenna marenki.
Aseta mascarpone-kermavaahto, pilkotut marjat, passionhedelmän sisus ja murennettu marenki kerroksittain sulaneen pikarin päälle.