Mämmimutakakku

Maltainen mämmi on mainio mutakakun raaka-aine. Lisää vain suklaa, voi ja munat ja takuukostea kakku on valmis. Mämmimutakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useamman päivän ja on herkullisimmillaan kermavaahdon kera tarjoiltuna.

– Anna, Valio Koekeittiö

Mämmimutakakku
10
45 min
200 g
taloussuklaata
100 g
Valio voita
2
kananmunaa
1/2 rasiaa
Kymppi-mämmiä (á 700 g)
1 dl
sokeria
Tarjoiluun
Valio kuohukermaa vaahdotettuna

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä selkoittaen. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi ja sokeri. Sekoita.

Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan Ø 20-22 cm. Paista 175 asteessa 25-30 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Tarjoa hieman lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kera. Mutakakku säilyy mehevänä useamman päivän.

 

Alkuperäisen reseptin löydät täältä!

Kokeile myös näitä