Mämmijäädyke
8
5 h
1/2 rasiaa (á 700 g)
Kymppi-mämmiä
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiini
2
munaa
2 rkl
sokeria
2 dl
Valio kuohukermaa
Laita mämmi ja rahka kulhoon. Erottele joukkoon keltuaiset, laita valkuaiset toiseen kulhoon.
Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana.
Vaahdota kerma. Lopuksi vatkaa sekaisin mämmi-rahka-keltuaisseos. Yhdistä vaahdot siihen kevyesti nostellen.
Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun tai voideltuun jäädyke-/kakkuvuokaan (tilavuus n. 1,5 l). Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.
Ota jäädyke huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. suklaamunilla.
Alkuperäisen reseptin löydät täältä!