Kasviskiusaus hernerouheesta

Kymppi Hernerouhe sopii erinomaisesti lisäproteiiniksi kasviskiusaukseen. Kiusauksen kasviksia voi vaihdella mieltymyksen tai kaapista löytyvien vaihtoehtojen mukaan.

   
Kasviskiusaus hernerouheesta
4
1 h
2 dl
Kymppi Hernerouhetta
500 g
suikaloitua perunaa (tuore tai pakaste)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
purjosipuli
1 rkl
kuivattua tai tuoretta hienonnettua rosmariinia
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
4 dl
ruokakermaa
250 g
sulet

Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana.

Suikaloi perunat tai käytä valmista perunasuikaletta pakasteesta. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Suikaloi juurekset sekä purjosipuli ja sekoita kaikki kasvikset ja keitetty hernerouhe uunivuokaan. Hienonna rosmariini ja sekoita muiden mausteiden kanssa kauttaaltaan vuokaan. Kiehauta ruokakerma kattilassa ja lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Kun juusto on sulanut, kaada juustokastike maustettujen kasvissuikaleiden päälle uunivuokaan. Paista kasviskiusaus 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit