Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä
Piparipiirakan reseptin on kehittänyt Saamarinkakut yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.

1 levy
Kymppi kaulittu piparitaikina (á 500 g)
200 g
mascarpone
200 g
maitorahka
2 kpl
kananmuna
1 dl
sokeri
200 g
pakastepuolukat
- Sulata yksi levy Kymppi kaulittu piparitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 min. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele noin 24 cm piirakkavuoka ja aseta piparitaikinalevy vuoalle. Painele taikina kevyesti pohjaan sekä reunoille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Yhdistä kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi puolukat ja vatkaa ne sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat.
- Kaada täyte piparitaikinan päälle.
- Leikkaa ylijääneestä piparitaikinasta muotilla pieniä ympyröitä tai sydämiä ja aseta ne täytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä.
- Nauti heti tai annan jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.