Amerikkalainen myskikurpitsapiirakka

Amerikkalainen myskikurpitsapiirakka
Pohja:
400 g
Kymppi Murotaikinaa
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Täyte:
430 g
Kymppi Myskikurpitsasosetta
2 kpl
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua inkivääriä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2 dl
vispikermaa
2 tl
vaniljasokeria

Anna murotaikinan sulaa huoneenlämmössä noin tunti. Kauli taikina ohueksi ja painele voidellun pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille – käytä tarvittaessa jauhoja apuna kaulinnassa ja muotoilussa.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita mukaan myskikurpitsasose, sokeri ja mausteet. Lisää mukaan kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Koristele piirakka kermavaahdolla. Voit myös siivilöidä piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit korvata fariinisokerin myös tavallisella sokerilla. Fariinisokeri lisää piirakkaan kivasti paahteisuutta ja korostaa myskikurpitsan makeahkoa makua.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit