Hernefalafelit ja hernetsatsiki
Hernerouheesta valmistuu kätevästi hernefalafelit sekä raikas hernetsatsiki.
4
1h
HERNEFALAFELIT
8 dl
keitettyä Kymppi hernerouhetta
1½ dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1½ tl
suolaa
mustapippuria
1 dl
hienonnettua persiljaa
2 dl
öljyä paistamiseen
HERNESTATSIKIA
2 dl
keitettyä Kymppi hernerouhetta
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl
turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
Huuhdo pussillinen (400 g) hernerouhetta kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Lisää litra vettä ja keitä hernerouhetta 20–25 min. Valuta ylimääräinen vesi pois.
Ota 4 dl hernerouhetta erilleen ja lisää siihen jogurtti ja valkosipuli sekä ripaus suolaa. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun valmistat falafelit.
Lisää falafelien hernerouheeseen korppujauho, kananmunat, sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Pyörittele massa pulliksi ja painele noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista falafelit rapeiksi pannulla kahdessa erässä ja runsaassa öljyssä noin 3 minuuttia/per puoli. Tarjoile hernefalafelit hernetsatsikin kera.