Hernerouhe-kasvispyörykät pellavakuorrutuksella

Kymppi hernerouhe on loistava ja nopeasti käyttövalmis kasvispyöryköiden ainesosa. Kympin rouhitut pellavansiemenet tuovat lisäkuitua kasvisruokaan ja rouheessa pyöritellyt kasvispyörykät paistuvat ihanan rapeiksi öljyssä pannulla.

Hernerouhe-kasvispyörykät pellavakuorrutuksella
4
1 h
2 dl
Kymppi Hernerouhetta
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
200 g
lanttua
1
sipuli
½ pnt
persiljaa
2
kananmunaa
½ dl
korppujauhoa
½ dl
Kymppi Pellavarouhetta
1 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
PINNALLE
1 dl
Kymppi pellavarouhetta
1 dl
rypsiöljyä paistamiseen

Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana. Kuori juurekset ja pilko muutamaan osaan. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi ja lisää joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. Kaada ylimääräinen neste pois kypsennetyistä kasviksista ja hernerouheesta.

Laita juurekset ja persilja tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää joukkoon hernerouhe ja loput pyöryköiden ainekset, sekoita. Jäähdytä massa huoneenlämpöiseksi, jotta kasvismassaa on helpompi käsitellä. Muotoile pyöryköiksi ja kieritä pyörykät pellavarouheessa. Paista kasvispyörykät rapeaksi rypsiöljyssä pannulla.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit