Herne-jauhelihamureke

Lihamureke on arkiruokien helppo ja herkullinen klassikko. Kymppi hernerouheella saat kätevästi puolitettua murekkeessa jauhelihan määrän ja lisättyä samalla ruokavalioon helposti terveellistä kasviproteiinia.

Herne-jauhelihamureke
4
1 h
2 dl
Kymppi Hernerouhetta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rk
rypsiölyjä
400 g
jauhelihaa
3
kananmunaa
1 dl
creme fraicea
2 rkl
vahvaa sinappia
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
2 tl
kuivattua timjamia

Huuhdo hernerouhe kylmässä vedessä ja poista mahdolliset roskat. Keitä hernerouhetta noin 20–25 min. Hernerouhe sitoo vettä hyvin ja se turpoaa keiton aikana. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota öljyssä pannulla. Sekoita jauheliha ja hernerouhe kulhossa, lisää joukkoon loput murekkeen aineet ja mausta. Muotoile pitkäksi murekkeeksi leivinpaperin päälle pellille. Paista lihamureke 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit