Hernepihvit

Herkulliset kasvispihvit syntyvät kuivatuista herneistä.

Hernepihvit
5
1,5
2 dl
Kymppi kuivattuja herneitä
3,5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
sipuli
1 tl
juustokuminaa
1/4 tl
chilijauhetta
1/2 tl
suolaa
1
kananmuna
3/4 dl
korppujauhoa
reilu kourallinen pieneksi pilkottua Vihreäkeijun ruohosipulia
margariinia tai voita paistamiseen

Huuhtele ja laita herneet veteen (3,5 dl) likoamaan edellisenä iltana. Siirrä jääkaappiin. Lisää seuraavana päivänä joukkoon kasvisliemikuutio ja keitä herneitä hiljalleen n. tunti, niin että herneet ovat kypsyneet, mutta eivät ole menneet muusiksi.

Kuullota pilkottu sipuli öljyssä tai muussa rasvassa, johon on lisätty juustokumina ja chilijauhe.

Soseuta kypsyneet herneet niin, että ne rikkoontuvat, mutta eivät mene täysin muusiksi. Lisää mausteissa kuullotetut sipulit herneiden joukkoon. Lisää suola, kananmuna ja korppujauhoa ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile kylmässä vedessä kostutetuin sormin ja paista pannulla kypsiksi. Tarjoile riisin ja kastikkeen kera.

Kokeile myös näitä