Hernekeitto suomalaisista kuivaherneistä
Tee helposti itse hernekeitto suomalaistista kuivatuista herneistä.
4
2h
500 g
Kymppi kuivattua hernettä
2 l
vettä
500 g
sianlihaa (luuton, kypsentämätön)
1
sipuli
2 tl
suolaa
1 tl
meiramia
Huuhdo ja liota herneet kylmässä vedessä yön yli. Poista mahdolliset roskat.
Keitä herneitä liotusvedessä n.1 tunti. Lisää kuutioidut lihat ja hienonnettu sipuli keittoon ja jatka keittämistä n. 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä.
Keitto on valmista, kun herneet ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja meiramilla.
Kasvishernekeiton saat helposti, kun lisäät lihan sijaan juureksia, esim. 2 porkkanaa ja palan selleriä ja palsternakkaa. Lisää juurekset keittoon puolituntia ennen keiton kypsymistä. Valmiin keiton voi maustaa myös sinapilla.