Fishers pie

Fishers pie on kouluravintoloista tutun lihaperunasoselaatikon kalainen versio. Kympin Palsternakkasose vie perunamuusin uudelle tasolle ja tuo annokseen juureksen omaa makeutta. Muhennoksen sekaan voi lisätä myös esimerkiksi katkarapuja.
Fishers pie
4
1 h
Peruna-palsternakkasose
10 kpl (850 g)
kuorittuja jauhoista perunaa
1 pkt (430 g)
Kymppi Palsternakkasosetta
150 g
voita
1 dl
laktoositonta kuohukermaa
2½ tl (12 g)
suolaa
½ tl
rouhittua valkopippuria tai muskottipähkinää
Kalamuhennos
50 g
voita
2 (100 g)
sipulia paloiteltuna
2 (120 g)
porkkanaa paloiteltuna
2 (150 g)
palsternakkaa paloiteltuna
½ dl (30 g)
vehnäjauhoja
5 dl
kalalientä
2 dl
laktoositonta kuohukermaa
1 tl
rouhittua valkopippuria
600 g
kalaa kuutioina (esimerkiksi kirjolohta tai ahventa)
200 g
pakasteherneitä sulatettuna
8 g
suolaa
1
sitruunan mehu (40 g) ja kuori (4 g) raastettuna
½ ruukku (20 g)
hienonnettua tilliä viimeistelyyn

Valmista peruna-palsternakkasose keittämällä perunat kypsiksi vedessä. Lämmitä toisessa kattilassa palsternakkasose, voi ja kerma. Valuta kypsät perunat ja lisää joukkoon palsternakkasose. Sekoita perunasurvimella tai käsivatkaimella soseeksi ja mausta suolalla.

Valmista kalamuhennos kuullottamalla juurekset voissa. Lisää joukkoon vehnäjauho ja kuullota noin 3 minuuttia, vältä ruskistumista. Lisää joukkoon kalaliemi, kuohukerma sekä valkopippuri ja keitä noin 15 minuutin ajan, kunnes kastike on saostunut. Lisää joukkoon kalapalat ja anna kypsyä noin 3 minuutin ajan. Lisää lopuksi muhennoksen joukkoon loput ainekset ja sekoita huolellisesti.

Siirrä muhennos uunivuokaan ja levitä tasaisesti päälle peruna-palsternakkasose. Voit halutessasi ripotella soseen päälle vielä parmesaanijuustoa. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 5–10 minuutin ajan, kunnes soseen pinta on kullanruskea. Koristele valmis fishers pie hienonnetulla tillillä.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit