Currylla maustettu kaalisosekeitto

Currylla maustettu kaalisosekeitto valmistuu nopeasti ja mutkattomasti Kympin Kukkakaali-parsakaalisoseesta. Keiton voit tehdä myös maidottomana, jolloin kuohukerma korvataan kookosmaidolla.
Currylla maustettu kaalisosekeitto
4
30 min
½ dl (50 g)
rypsiöljyä
2 (10 g)
valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 cm pala (25 g)
kuorittua inkivääriä hienonnettuna
1 (60 g)
sipuli hienonnettuna
2½ tl (10 g)
curryjauhetta
7 dl
kasvislientä
3 dl
laktoositonta kuohukermaa
2 pkt (á 430 g)
Kymppi Kukkakaali-parsakaalisosetta sulatettuna
50 g
voita
2 (10 g) tl
suolaa

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja sipulia öljyssä noin 3 minuutin ajan. Lisää curryjauhe ja jatka kuullottamista noin 2 minuuttia. Kaada kattilaan kasvisliemi, kuohukerma ja kukkakaali-parsakaalisose. Keitä miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää joukkoon voi sekä suola ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Tarjoile valmis currylla maustettu kaalisosekeitto esimerkiksi krutonkien, yrttien tai paahdetun parsakaalin kanssa.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit