Kurpitsakakku
Herkullinen kurpitsakakku valmistuu helposti Kympin Myskikurpitsasoseesta. Se sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaankin, esimerkiksi halloweenpöytään. Taikinaan voi lisätä esimerkiksi neilikkaa, pomeranssinkuorta tai sahramia.

10
30 min + 1,5 h
Kakkutaikina
4
kananmunaa
1 3/4 dl (150 g)
sokeria
2 dl (150 g)
fariinisokeria
4 dl (265 g)
vehnäjauhoja
½ tl (2 g)
suolaa
1 tl (6 g)
leivinjauhetta
1 tl (5 g)
ruokasoodaa
2 tl (5 g)
kanelijauhetta
2 tl (5 g)
kardemummarouhetta
2½ tl (6 g)
inkivääriä jauhettuna
3/4 dl (75 g)
hunajaa
1 3/4 dl (170 g)
rypsiöljyä
1 pkt (430 g)
Kymppi Myskikurpitsasosetta sulatettuna
Kuorrute
300 g
turkkilaista jogurttia
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 3/4 dl (100 g)
tomusokeria
2 tl (10 g)
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
1
sitruunan kuori raastettuna
Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa ja lisää muutamassa osassa munavaahdon joukkoon. Lisää hunaja, rypsiöljy sekä myskikurpitsasose ja sekoita huolellisesti. Vuoraa 24–26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin 1–2 h ennen kuorruttamista. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset yleiskoneessa tai käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä valmis kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele kurpitsakakku raastetulla sitruunan kuorella.