Myskikurpitsakakku
Myskikurpitsakakun reseptin on tehnyt Jenna Tapola yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.

2 dl
rypsiöljyä
1,5 dl
sokeria
4
kananmunaa
430 g
Kymppi myskikurpitsasosetta
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
0,25 tl
suolaa
0,5 tl
inkivääriä
100 g
saksanpähkinöitä
Täyte / kuorrute
100 g
voita
6 dl
tomusokeria
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
- Sulata myskikurpitsasose pakkauksen ohjeen mukaan
- Aloita valmistamalla pohja. Sekoita kulhossa sokerit ja rypsiöljy, lisää kananmunat yksitellen sekaan nuolijalla tai vispilällä sekoittaen
- Lisää myskikurpitsasose ja sekoita tasaiseksi
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan
- Pilko saksanpähkinät eri kokoisiksi paloiksi ja kaada taikinaan. Voit jättää vähän koristeeksi päälle
- Leikkaa halkaisijaltaan 23 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes pohja on kypsä. Kokeile tikulla kypsyys. Pohja jää meheväksi ja pehmoiseksi, mutta ei taikinaiseksi
- Jäähdytä kakku ja leikkaa kahtia. Voit tehdä pohjan hyvinkin 1-2 päivää aikaisemmin. Säilytä kakku kelmutettuna jääkaapissa
- Tee täyte/kuorrute. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, sekoita vatkaimella tai yleiskoneella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kiiltäväksi valkoiseksi seokseksi. Tähän menee noin 4-7min, älä vatkaa liian kauaa ettei seos juoksetu
- Nosta pohja tarjoilulautaselle
- Laita puolet kuorrutteesta ensimmäisen pohjan päälle ja levitä. Laita toinen pohja päälle ja levitä kuorrute pinnalle tai halutessasi myös reunoille
- Koristele saksanpähkinärouheella