Suolaiset muffinit
430 g
Kymppi Kukkakaali-parsakaalisosetta
3
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
1
keltainen paprika
pala
purjoa
2 + 1 dl
juustoraastetta
12 kpl
muffinivuokia
Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kukkakaali-parsakaalisose ja öljy. Sekoita huolella, mutta älä vatkaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vähitellen taikinan joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi pilkottu paprika ja purjo sekä 2 dl juustoraastetta.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa suolaiset muffinit haaleina niiden ollessa parhaimmillaan.
Vinkki: Vaihtele muffinien täytteitä ja lisää joukkoon vaikkapa aurinkokuivattua tomaattia, kevätsipulia, kinkkua, erilaisia juustoja jne.