Perunapalsternakkapiirakka
Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voitele piirakkavuoka voilla (ø 24 cm) ja kaada kypsät perunat vuoan pohjalle. Laita leivinpaperi perunoiden päälle ja lyttää perunat vuoan pohjalle ja reunoille esimerkiksi kattilan tai lautasen avulla – voit rikkoa perunoiden rakennetta alkuun vaikkapa haarukalla lyttäämisen helpottamiseksi.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon palsternakkasose. Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Lisää mausteet. Kaada seos vuokaan perunoiden päälle. Ripottele päälle juustot.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte hyytynyt. Voit halutessasi viimeistellä piirakan ripottelemalla sinihomejuustomurua ja persiljaa piirakan päälle.
Piirakka on parhaimmillaan lämpimänä, joten nauti heti!